Utbildning

UTBILDNING I KNIVSLIPNING


 "En omsorgsfullt och noggrant slipad kniv bidrar till nöjet att laga mat och minskar risken för förslitningsskador för yrkesmänniskor, samt gör arbetet mycket lättare"Samtliga våra utbildare är yrkesverksamma inom det område de utbildar i och förenar teori och praktik i undervisningen. Vår målsättning är att alltid utmana dig, både i din framtida yrkesroll och som individ. Vår pedagogik bygger på att du skall få uppleva, reflektera och utvecklas för att förbereda dig inför nya utmaningar och för att få tillgång till nya verktyg.Utbildning i knivslipning för hemmabruk eller som yrkesverksam knivslipare

Vi anordnar kurser och utbildningar i knivslipning kontinuerligt  för  nybörjare samt för er som vill lära sig att slipa yrkesmässigt och professionellt.Vilken kurs eller utbildning ska man välja

Det är av största vikt att man som deltagare vet vilken erfarenhet man vill förkovra sig i, samt vilket utbyte man söker i form av om man vill lära sig att slipa knivar för eget bruk, åt vänner och bekanta eller om man vill försörja sig på yrket som knivslipare det vill säga att kunna slipa knivar i professionellt syfte.

Är ditt mål att slipa knivar professionellt för att ha det som yrke och försörjning är det vår utbildning i professionell knivslipning som gäller, här finns inga genvägar.
Förberedelse 

Oavsett vilken kurs elller utbildning du väljer är det av yttersta vikt att du läser in den förberedande informationen mycket noggrant.


information >


KURSER OCH UTBILDNINGAR I KNIVSLIPNING:
GRUNDKURS I KNIVSLIPNING

Denna utbildning är till för dig som vill få en enklare bas i knivslipning, som vänder sig till dig som behöver kunskap i knivslipning till husbehov.


Grundkurs i knivslipning >
GRUNDUTBILDNING I KNIVSLIPNING

Denna utbildning är till för dig som vill få en mer utvecklad bas i knivslipning, som vänder sig till dig som behöver kunskap i knivslipning till husbehov.Grundutbildning i knivslipning >


UTBILDNING I PROFESSIONELL I KNIVSLIPNING

Denna utbildning är till för dig som vill ha en kompetens med utbildning i knivslipning för att ha grundläggande färdigheter för att slipa knivar i yrkesverksamt professionellt syfte, alltså för att bedriva knivslipning som en försörjning.


Utbildning i professionell knivslipning >

 


Vi slipar följande knivar kockknivar, köksknivar, slaktknivar, yxor till styckare, slaktare, jaktlag, jägare, restauranger, butiker och privata hushåll.

Knivarna destilleras rutinmässigt före all slipning.

Vi våtslipar alla knivar på slipsten.

Vi slipar knivar på plats hos restauranger, butiker samt företag.

Vi slipar alla sorters knivar, förutom keramiska knivar.

KnivslipningHär kan du lämna in knivar för slipning.

Lämna in dina knivar till någon av nedanstående butiker i ditt område. Observera att varje inlämningsställe har rätt att själv välja priser för slipningen. För dig som kund innebär det dock en mycket enklare hantering att själv ta dig till din lokala affär. Hämtning och lämning sker 1 gång per vecka.

Lämna knivar


Skicka era knivar på slipning

När ni skickar era knivar för slipning returneras de färdigslipade inom 24 timmar!

Vi slipar slaktknivar, kockknivar, köksknivar, yxor till styckare, slaktare, jaktlag, jägare, restauranger, butiker och privata hushåll.

Knivarna destilleras rutinmässigt före all slipning.

Skicka knivar


 


Kniven är troligen människans äldsta handverktyg, ursprungligen tre olika stenskärvor med vassa eggar, en med rak egg, en med böjd egg, en som var spetsig som man kunde sticka hål med.

Senare bakade man ihop dessa tre stenverktyg till världens första multi tool, först i koppar, brons och järn, numera av stål.

Knivar